Faşizmin kanlı tarihi 2

Faşizm insanlığa büyük felaketler getirmiş bir ideolojidir.
Milyonlarca insanın ırkları nedeniyle öldürülmesine, işkenceye uğratılmasına ve II. Dünya Savaşı gibi bir trajedinin yaşanmasına sebep olmuştur. Ortaya çıktığı her yerde bir "korku toplumu" meydana getirerek tüm insani değerleri yok etmeye girişmiştir.
Günümüzde özellikle Latin Amerika ve Afrika ülkelerinde yaygın bir rejim olarak, Batı dünyasında ise giderek güçlenen ırkçı eğilimlerle ve neo-Naziler gibi örgütlerle karşımıza çıkmaktadır.
Öte yandan faşist kültür pek çok ülkede sokaklara yayılmakta, şiddetten ve kan dökmekten hoşlanan barbar kitleler meydana getirmektedir.
Bu nedenle, tüm dünya çapında "faşizme karşı fikri bir mücadele" gerekmektedir. Faşizmin ortadan kaldırılması için asıl olarak putperestlik, Darwinist "çatışma" kavramı ve Darwinist ırkçılık gibi hurafelerin fikri anlamda yok edilmesi zorunludur.
Bunun için ise, insanlara sevgi, şefkat, merhamet, tevazu, hoşgörü, adalet gibi temel ahlaki kavramların öğretilmesi ve aşılanması gereklidir.
Bu kavramların kaynağı ise Kuran'dır.
Faşizm insanlara karşı savaşı, şiddeti, kan dökmeyi, ırkçılığı telkin ederken, Allah'ın bizler için belirlediği Kuran ahlakı, barış ve huzur dolu bir dünyanın temellerini tesis etmektedir.

A9TV Televizyonu Adnan Oktar Harun Yahya Sohbetler Belgeseller A9 TV Yeni Frekansımız: Türksat 3A Uydusu FREKANS: 12524 Dikey Batı Sembol Oranı: 22500
DEVAMINI GÖSTER

Другие виды, связанные с этой работой